Αράχωβα

Σαν αγναντέψεις και τη δεις, θα σε μαγέψει ξένε
κι άμα ρωτήσεις θα σου πουν Αράχωβα τη λένε.......”

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΡΑΧΩΒΑ:  Εδώ το Νοέμβρη του 1826, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης με” βοηθό τον Αϊ - Γιώργη” ανάστησε την Επανάσταση του 1821, στη γνωστή μάχη της Αράχωβας.
Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΑΧΩΒΑ:  Αν θέλετε να γιορτάσετε το  αυθεντικό  Ρουμελιώτικο Πάσχα και να ζήσετε τη μοναδική γιορτή του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου, εδώ θα γνωρίσετε το ξακουστό "Πανηγυράκι", προς τιμήν της μνήμης του Αγίου, που διαρκεί 3 ημέρες και έχει χαρακτηριστεί ως “ μία από τις εκατό εμπειρίες στον κόσμο που αξίζει να βιώσει κανείς”. 
Τις ημέρες εκείνες ζωντανεύουν τα τοπικά έθιμα, τα τραγούδια και οι παραδόσεις που οι ρίζες τους ανιχνεύονται στο Βυζάντιο, αλλά φτάνουν μέχρι και την αρχαία Ελλάδα. 
Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΑΧΩΒΑ: Στη ΝΔ πλευρά του Παρνασσού βρίσκεται σε υψόμετρο 1360 μ. το “Κωρύκειον Άντρον”, ένα σπήλαιο που οι αρχαίοι είχαν αφιερώσει στο θεό Πάνα και στις Κωρύκειες Νύμφες. Περπατώντας στο εσωτερικό του, αφού θαυμάσετε τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες, μην ξεχάσετε να δείτε τις αρχαίες επιγραφές του 4ου αι. π.Χ  χαραγμένες πάνω στους βράχους.
Το Ρολόι, επιβλητικό κι αγέρωχο, καλωσορίζει τον επισκέπτη πάνω στο βράχο Τυριά.
Εκεί βρίσκεται και το διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο, παλαιό δημοτικό σχολείο, που σήμερα στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο. Αιώνες τώρα είναι γνωστές οι Αραχωβίτισσες υφάντρες, και μέσα εδώ θα θαυμάσετε αξεπέραστα παραδοσιακά υφαντά, σπάνια εργόχειρα, τα χρυσοκεντήματα, τα “καρπίτια” τα μάλλινα δηλ. χαλιά, την ιδιαίτερη αραχωβίτικη βελονιά, περίφημα μοτίβα και σχέδια, δείγματα του γνήσιου λαϊκού πολιτισμού. 
Η ΓΑΣΤΡΙΜΑΡΓΙΚΗ ΑΡΑΧΩΒΑ: Φορμαέλα , τοπικό τυρί με ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ), αλλά και οψιμοτύρι, χωριάτικες χυλοπίτες, κοντοσούβλι και τσίπουρο αποτελούν γευστική εμπειρία, η οποία ολοκληρώνεται αν συνοδευτεί και από τα παραδοσιακά γλυκά όπως ο ροζιές, το καρυδάτο, ελατόμελο και λικέρ.  
Evet en keyifli saatler gecirmeniz icin hazirlanmis olan sitemizden binlerce filmler arasindan begendiginiz bir filmi izleyebilirsiniz. En guzel full film izle mek istiyorsaniz hemen akfilmizle sitesine girip bir birinden guzel filmleri hd kalitede izleyin.